Swan Lee

Koncert,Pop,Rock
  • Dato: April 14, 2023
  • Start: 20.00
  • Type: Ståplads
  • Sted: Sønderborghus,
    Martin Nyrops Plads 2
    6400 Sønderborg
  • Pris forsalg: 390 kr.
  • Pris indgang: 410 kr.

SWAN LEE FLYVER PÅ NY

Support: Øyunn

Et af 00´ernes mest elskede og betydningsfulde danske indie-rockbands genopstår: Swan Lee er atter flyveklar – og har både nyt album og koncerter på vej!

De fløj deres helt egne veje i dansk rock – farvede den, med et stilsikkert, drømmende udtryk og en pallet af sange, der blev lige så store, som deres fængende pop-univers. Efter 17 år er der endelig nyt på vej fra Swan Lee!

De bragede ind i danskernes hjerter med den anmelderroste debut, “Enter”, fra 2001. Swan Lee´s første store hit kom med Bond-hymnen, “Tomorrow Never Dies”, der vidnede om et nyt dansk navn, der turde drømme stort. Det selvbetitlede andet album gik direkte ind som nr. 1 på den danske hitliste i 2004. Det samme gjorde singlen, “I Don?t Mind”, der fik følgeskab af kæmpehits som “Love Will Keep You Warm” og “What Is Love”. Selvom Swan Lee blot udgav to albums, står deres navn unægteligt skrevet som et af de mest elskede og betydningsfulde bands i 00´erne og i dansk musikhistorie.

Derfor kom det nok bag på de fleste, da Pernille Rosendahl, Emil Jørgensen og Jonas Struck, få dage inden, de havde takket ja, til at give koncert i Operaen ved Kronprinsparrets Kulturpris, med ét gik hvert til sit.

Øyunn (NO/DK)
Øyunn er direkte og in-your-face alternativ pop/hip hop/indie. Hun spiller trommer og synger – luftig i det ene øjeblik, whaler i det næste og spytter rap-vers i det tredje. Sammen med sit band på synther og bas, giver hun en ærlig, powerfuld og energisk performance, fyldt med tilbagelænede & eksplosive grooves og en karakteristisk sound & smukke lyde. Inspireret af forskellige type relationer og venskaber, og egen emotionel tilstand, skriver hun personlige tekster og musik. Håb, ægthed, inspiration, vrede og kærlighed i en catchy og quirky indpakning.
Hendes særegne og eklektiske musik er blevet spillet i forestillinger på hus som Det Kgl Teater i København, Nationaltheatret og Dansens Hus i Oslo. Efteråret 2022 komponerede og lavede hun film/koncert/performance-værket Aspects til Ultima Festival. Her spillede hun karakteren Rosa i hendes leding efter tilhørighed og selvstændighed, udover at producere film og musik. Som trommeslager har hun turneret og indspillet omfattende med Efterklang og Bugge Wesseltoft. Hertil kommer kortere samarbejder med artister som Troels Abrahamsen (Veto), Agnes Obel og Sam Gendel.
Hun har udgivet en single ”Reach Out” med en good vibe musikvideo feat Øyunn og danser Ibrahim madsen i en one-take. Filmen er instrueret af Martin Skovbjerg (København findes ikke, Av Av Av)