Signe Svendsen & Kajsa Vala

Americana,Blues,Folk,Pop
  • Dato: November 30, 2024
  • Døråbning: Døre åbner kl. 19.00
  • Start: 20.00
  • Type: Siddeplads
  • Sted: Sønderborghus,
    Martin Nyrops Plads 2
    6400 Sønderborg
  • Pris forsalg: 270 kr.

Signe Svendsen og Kajsa Vala
– når én plus én bliver dobbelt så godt …

Den ene rammer en udpræget nordisk tone. Den anden har hevet Nashville med til Danmark. Den ene skriver på dansk, den anden på engelsk.
Men kærligheden til musikken, fællesskabet og hinandens sange er omdrejningspunktet, når Signe Svendsen og Kajsa Vala spiller sammen sidst på året.

 

De spiller masser af koncerter hver for sig. Nu mødes sangskriverne og kollegaerne, Signe Svendsen og Kajsa Vala, i et særligt og musikalsk fællesskab, når de sammen tager på turné. Med hvert et bagkatalog af sange og med hvert sit publikum.
 

Og det er ikke første gang, de to mødes på scenen. De har tidligere gæstet hinandens koncerter, det ville de gerne ha’ mere af, og det får både de – og publikum – nu fornøjelsen af.

”Vores møder startede en form for venskab og et musikalsk slægtskab. Vi tager farve af hinanden og hinandens traditioner, vender tingene på hovedet og skaber et fælles tredje rum, som hverken er Kajsas eller mit. Det er os to sammen, og det kommer publikum til at mærke,” fortæller Signe Svendsen.

 

Så selvom du kender de to musikeres individuelle universer, vil du opleve nye toner og farver på deres kommende turné, når de fortolker, spiller og kommenterer på hinandens sange. Med fokus på det tostemmige, et bredere lydbillede og en oplevelse, der rækker langt udover ’to kvinder, to stemmer og to akustiske guitarer.’

 

”Vi udvider paletten og vil udnytte, at vi begge to spiller flere instrumenter og kan supplere hinanden i et mix af vores forskelligheder, lyd og genrer,” lover Svendsen, som ikke kan afvise, at der dukker fælles, nyskrevet materiale op til koncerterne.

 

Under alle omstændigheder bliver det en blanding af Svendsen og Vala, du ikke har hørt før. Og hovedpersonerne selv ser i den grad frem til en fælles afslutning på året, når de mødes på landets spillesteder.

 

”De gange, vi har spillet sammen, har vi oplevet det som en ’ud af kroppen-oplevelse’, og det vil publikum forhåbentlig også kunne fornemme. Personligt mærker jeg en form for legesyghed og lethed hos Kajsa, som jeg gerne selv vil dyrke mere, og måske smitter jeg også hende den anden vej rundt. Vi gør i hvert fald et nummer ud af at løfte hinanden og vores sange.”